lauantai 3. tammikuuta 2015

UUDEN VUODEN LUPAUKSET


Mun mielestä uuden vuoden lupaukset on tosi mahtava juttu! Totta kai itselleen voi ja kannattaakin asettaa uusia haasteita ja tavoitteita päivänmäärää katsomatta, mutta jotenkin tää vuoden vaihtuminen vaan tuo siihen lisää potkua ja sellaista todellista onnistumisen halua, kun voi ajatella, että homma alkaa aivan puhtaalta pöydältä.


 Me ollaan nyt Markon kanssa sovittu tälle tulevalle uudelle vuodelle yksi yhteinen isompi teema, johon aika monet näistä mun omista lupauksistakin kyllä liittyy ja teemahan on TERVEYS JA HYVINVOINTI. Me yritettiin tätä samaa juttua jo viime vuonna mutta niinkuin harmillisen usein näiden lupausten kanssa tosiaan käy, se yritys lopahti ja loppu vuodesta meillä oli jo syöminen ja napostelu päässyt pahasti lapasesta...mutta mitäs sitten, eikun uudestaan yrittämään! :D Nyt halutaan tosissamme panostaa siihen, että molemmat voitaisiin hyvin, koska mulla on ainakin itselläni ollut tosi paljon ongelmia mahan ja yleisen terveen olotilan ylläpitämisessä. Luulen, että nyt kun on oikeasti kärsinyt niistä vaivoista mitä seuraa, kun ei pidä itsestään enää niin hyvää huolta, niin sitä ymmärtää ihan eri tasolla omistautua sille muutokselle. Aiemmin se oli oikeestaan vaan sellasta trendin mukana menoa, mutta nyt teen tätä oikeesti itseni takia. Ihan yksinkertaisuudessaan tarkoituksena on vaan syödä eritavalla ja liikkua. Ja ei tässä nyt enää mitään ihan nuoriakaan olla, joten nyt elämäntapoja muuttamalla, toivottavasti vielä ehtii vaikuttamaan tuleviin vuosiin ja siihen omaan yleiseen kuntoon pitkällä tähtäimellä.

Mutta nyt sitten lista niistä mun henkilökohtaisemmista lupauksistani:

1. Aloita vähähiilihydraattinen ruokavalio eli karppaus


Koska terveys ja hyvinvointi oikeestaan kulminoituu ravintoon, niin ensimmäisenä listalla on uusi ruokavalio. Me päätettiin Markon kanssa nyt kokeilla karppauksen kautta muuttaa molempien ruokailutottumuksia terveellisemmiksi, koska ehdottomasti tarvittiin joku selkeä linja mitä lähteä noudattamaan. Alotettiin karppaamaan oikeestaan jo ennen vuoden vaihdetta, ensin tutustumalla aiheeseen ja totuteltiin hiukan keittiössäkin koko touhuun ja ihan hyvältähän se tuntuu! :)


Ollaan luettu kasoittain kirjastosta lainattuja kirjoja ja omiksi ostettuja kirjoja ja saatu niistä ihan hirveesti tietoa ja tukea. Nyt ihan parin viikon jälkeen on jo alkanut tosi hyvin hahmottamaan mitä ruoka-aineita sieltä kaupasta kannattaakaan sinne koriin nostella ja tosi nopeesti on muodostunut sellanen perus-paketti, niistä tuotteista mitä pitää joka kerta ostaa. Alkuun nimittäin stressain ihan hirveesti siitä, kun en meinannut millään keksiä, mitä ruokia sit enää voi kokata, mutta nyt noita kirjoja luettuani, se ei enää tunnu ollenkaan vaivalloiselta. Periaatteessa ihan mitä vaan tavallista kotiruokaa voi tehdä, kunhan vaan jättää pois ne pahimmat hiilihydraattilähteet (peruna, pasta, riisi, leipä, sokeri...jne.). Aion tehdä tästä aiheesta myöhemmin vielä isomman tyhjentävän postauksen, jossa kerron tarkemmin meidän tyylistä karpata, joten aiheesta luvassa tietoa lisää myöhemmin! :)

2. Rajoita alkoholin käyttöä
 Tein uuden vuoden juhlintojen jälkeen aika radikaalin päätöksen lopettaa alkoholin käytön nyt hetkeksi kokonaan. Ja voin nyt ihan rehellisesti kertoa että, tämä siitä syystä, että mulla on aika selkeesti mennyt se touhu siihen, että juon ihan joka kerta auttamattomasti liikaa ja sen seurauksena mun toiminta on ollut jokseenkin kyseenalaista aina silloin tällöin...joten päätin nyt sitten pistää pisteen sille sekoilulle. Lopullisesti en lopeta, vaan tarkoitus on tässä muutaman kuukauden vesilinjan jälkeen omaksua tosissaan se sellainen nautiskelu ja juoda ilman humalanhakuisuutta. Aion tän alkoholittomuus kauden aikana silti osallistua juhlintoihin ja mennä baariinkin, joten uskon todella, että tänä vuonna ei tuu mitään ylilyöntejä, ainakaan alkoholin takia. 

 
 Ja sitä paitsi, terveys ja hyvinvointi teemaan ei todellakaan kuulu joka viikonloppuiset viini-kännit ja kahden päivän krapulat, ehei! Oon oikeestaan tosi innoissani tästä ja haluan todella, että juhliminen on taas oikeesti hauskaa ja ikimuistoista ja että illan päätteeksi jää hymy huulille!

3. Juo enemmän vettä
Mä oon aina ollut tosi huono juomaan vettä, vaikka kuinka tiedän, että se jos joku on terveellistä! Oikeestaan oon ollut tosi huono juomaan arkisin ylipäätään mitään! :D Huomaan usein pitkin päivää, että on oikeen jano, mutta silti en vaan juo...ja en todellakaan tiedä miten niin tyhmä voi olla! Mutta uskon, että nyt kun tässä rupee oikeen kunnolla juomaan joka päivä, ja siihen tottuu, niin äkkiä siitä tulee sellanen ihan automaattinen tapa, niinkun meijän äidillä! :)


Oonkin nyt heti onnistunut omaksumaan tavan juoda herättyäni ison lasillisen kylmää vettä. Johan lähtee kroppa ja mieli virkoomaan! Oon myös ruvenut ostamaan joka kerta kaupasta vichyä ja sitruunoita, joiden avulla saa vähän vaihtelua. Ja ihan hyvin se vesi on nyt alkanut maistumaan! :)

4. Nuku väh. 7-8h 
Nukkuminen on kans ollut mulle pienestä pitäen aina ongelmallista, kun en iltaisin millään malttaisi mennä sänkyyn! Ja oon aina ihmetellyt millä ilveellä jotkut voi mennä jo 9-10 aikaan nukkumaan, mutta nyt vanhemmiten alkaa itelleenkin se uni jo tuntua paljon vakavammalta asialta ja haluaisi tosissaan saada hyvin levättyä. Mun uuden työn myötä unirytmi tulee kyllä menemään aivan miten sattuu, koska joudun tekemään 3-vuoroa, mutta joka tapauksessa, tarkoitus olisi silti yrittää ehtiä vähintään toi 7-8 tuntia vuorokaudessa nukkua.


Plus meillä on ollut suunnitelmissa ostaa uusi sänky heti kun mahdollista, niin josko sekin parantaisi nukkumishaluja ja unen laatuakin! ;)

5. Koulu loppuun kunnialla
Mulla on nyt tosiaan viiminen vuosi koulua meneillään ja tämän vuoden joulukuussa pitäisi sitten saada taas uusi hattu päähän ja taas yhdet paperit kouraan! Hehe! ;) Myönnettävä on, että opiskelu motivaatio on ollut pahasti hukassa viime aikoina mutta nyt kun tajuaa, että se loppu alkaa tosissaan jo häämöttää, niin iskee oikeen sellanen paniikki, että aikahan loppuu vielä kesken ennen, kun oon oppinut kaiken minkä tuolta haluan irti saada! Tästä tunteesta täytyy nyt vaan pitää kiinni, niin eiköhän ala opintopisteitä ropisemaan! :D


6. Urasuunnitelma
Mulla oikeestaan oli alun alkaen tiedossa, että matkailuala on se mun juttu. Haaveilin jo pienenä tyttönä lentoemännän ja matkaoppaan ammatteista, ja nyt iskän pikku tönäisyn ansiosta, sitä ollaan jo hyvää vauhtia tosiaan valmistumassa kyseisen alan maisteriksi! :D Ja täytyy sanoa, että olen kyllä ollut todella tyytyväinen valitsemaani urapolkuun ja vaikka välillä on tuntunut vaikealta, niin tiedän, että oikeaan suuntaan tässä mennään. Mun ala on siitä mahtava, että työmahdollisuuksia on vaikka millä mitalla! Tosin itse olen nyt jämähtänyt noihin hotellipuolen hommiin, mutta mikäs sen mahtavampaa kuin tehdä työtä mistä tykkää! :) Nyt tammikuun alussa itseasiassa vaihdan työpaikkaa hotellista toiseen ja teen comebackin takaisin tuttuun Cumulus-ketjuun ja oon niin innoissani!!! :) Ison ketjun kautta mun on mahdollista hankkia koulun jälkeen vielä lisää ammattitaitoa ja edetä vieläkin pidemmälle. Tosi mahtava juttu!


Ja nyt varsinkin kun työtilanne Suomessa on todella surkea, puhumattakaan kotikaupungistani Salosta, tuntuu ihan lottovoitolta, että on saanut noin hyvän työpaikan ja omalta alalta! Todella iloinen saa olla, kun tietää, että sen myötä talousasiat pysyy tasapainossa ja voi vähän tehdä tulevaisuuden suunnitelmiakin! ;)

7. Säästä rahaa
Nyt työpaikan ja säännöllisen palkan myötä on huomattavasti helpompi alkaa keräämään rahaa esim. sitä sänkyä varten ja kasvattaa mitä tahansa säästöjä, mutta etenkin Asp-säästöjä! ;) Kyllä se talon osto tulee meillä Markon kanssa olemaan se seuraava iso askel, joten ihan mistään pikku rahasta ei ole kyse. Asp-tilin saa käyttöön kahden vuoden päästä avaamisesta, niin 18kk tässä nyt on kuitenkin vielä hyvää aikaa rahaa siirrellä.


Toki aion muutenkin vähän vähentää turhaa tuhlailua, jota Markon mielestä jatkuvasti harrastan...vaikka eipä miehet ikinä tule ymmärtämään, että naamarasvat ja ripsivärit nyt on vaan naisen elämälle välttämättömiä edellytyksiä... ;)

Näistä nyt sitten lupaan tulevan vuoden parhaani mukaan pitää kiinni!

<3 Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti