maanantai 11. elokuuta 2014

Karppaajan Lasagne kesäkurpitsasta!

Hip Hei! Onnistuinkin tänään tekemään taas aika hyvää ruokaa ja ajattelin lisätä ohjeen tänne blogiin! Tän meidän karppauksen takia on ihan arkiruuan keksimisestä tullut aika haasteellista, koska itse en ainakaan meinaa millään keksiä mitään laitettavaa ilman perusraaka-aineita mihin on tottunut...noh, töissä oli onneksi hiljaista ja ehdin päivän aikana selailemaan netissä muutaman karppaus-sivuston ohjeet läpi :D Tämä ei nyt ole suoraan valmistettu minkään valmiin ohjeen mukaisesti, vaan ihan oman intuitioni mukaan lähdin tekemään. (Toki kaikki näkemäni muut reseptit ovat aina vaikuttimina, mutta usein tykkään muokkailla kaikkia ruokia enemmän omaan makuuni mukautuviksi!)

Näitä tarvitset:

- 400g jauhelihaa
- 2 kesäkurpitsaa
- 1 prk tomaattikastiketta
(- 1 prk tomaattimurskaa)
- 1 pkt koskenlaskija tuorejuustoa
- 2 dl kermaa
- 1 sipuli
- 4-5 valkosipulinkynttä
- mausteita jauhelihaan
(jauhelihamauste, paprika, mustapippuri ja suola) 


1. Aina on hyvä idea aloittaa sipulin ja valkosipulin pilkkomisesta. Sitten ne on heti valmiina kun tarvitaan. Mä en vieläkään ole vaan oppinut konstia, jolla sipulin saisi leikattua ilman vetisteleviä silmiä! Ja KVG, olen katsonut vaikka mistä googlesta keinoja! Ihan niin extremeksi en ole ryhtynyt, että olisin ostanut suojalasit tätä toimenpidettä varten :D Mutta olen kokeillut olla hengittämättä nenän kautta, ja olen kokeillut olla hengittämättä ylipäätään ja mitä kaikkea, mutta silti! Joku siinä vaan on...noh, kyllä homma on joka kerta saatu tehtyä, ei siinä mitään, mutta ärsyttää! :D Valkosipuli ei tuota ongelmia. Siitä kannattaakin yrittää tehdä mahdollisimman pientä silppua niin, että terävä maku pääsisi levittymään laaja-alaisesti kaikkialle. 


2. Myös jauhelihan paisto kannattaa tehdä alkuvaiheessa, koska sekään ei haittaa olla valmiina. Lisäksi jauhelihan paiston lomassa on helppo jatkaa ruuan laittoa valmistelemalla muita aineita samanaikaisesti. Omaan tyyliini kuuluu paistaa jauheliha ihan todella kypsäksi, vaikka se menisi vielä uuniin tai pataan. Tykkään myös maustaa lihaa vähän reilummalla kädellä! Rohkeasti vaan kunnolla sipulia ja värikkäitä mausteita sekaan, niin koko ruokaan tulee aivan varmasti makua! ;)
3. Tässä kohtaa, kun jauhelihat sihisee pannulla, on hyvä väli käydä käsiksi ruuan pääraaka-aineeseen eli siihen kesäkurpitsaan! Kesäkurpitsasta täytyy saada ohuita siivuja toimittamaan normaali lasagnessa olevien pastalevyjen virkaa. Tämä kannattaa ehdottomasti tehdä juustohöylällä eikä veitsellä leikkaamalla. Sitä paitsi, höylääminen sujuukin paljon nopeammin kuin veitsellä näpertely. Itse pistin pitkät kesäkurpitsat ensin keskeltä kahtia, näin höylääminen helpottui entisestään.
4. Kun kesäkurpitsat on saatu siipaloitua on aika valmistaa jauheliha-tomaattikastike! Mä suorastaan rakastan noita valmiita purkki tomaattikastikkeita! Voisin oikeesti lusikoida ne suoraan suuhun ja usein joudunkin juuri sen takia ostamaan kaksi purkkia, että tavaraa varmasti riittää itse ruokaankin! :D Olen kokeillut tosi monia merkkejä mutta tällä hetkellä ihan ehdottomasti paras on toi kuvan Raguletto pasta-kastike, makuna perinteinen tomaatti. Siinä on perusmarketin valikoimasta suurin prosenttiosuus tomaattia (82%) ja maku hipoo täydellisyyttä! :D Eli tätä vaan jauhelihan joukkoon pannulle, hieman vettä perään, sekoitus ja hiljainen hautuminen seuraavan vaiheen ajaksi. 


5. Ja se seuraava vaihe onkin sitten juusto-kastikkeen teko! Tämä on nyt hyvin yksinkertainen juttu, ei tarvitse muuta kuin kaataa kerma purkki kasariin ja pikku hiljaa sulattaa siihen joukkoon paketillinen koskenlaskijaa miedolla lämmöllä. Sen verran neuvon, että sekoittaminen nopeuttaa prosessia huomattavasti, joten melkein kannattaa keskittyä tekemään tämä vaihe ihan erillään.


6. Sitten onkin kaikki ruuan komponentit valmisteltu ja tarvitsee enää kerrostaa ne uunivuokaan. Itse aloitin normaalin lasagnen tapaan laittamalla jauheliha-kastiketta pohjalle. Sitten valkokastiketta ja siihen päälle paksukerros kesäkurpitsa viipaleita. Kerroksia sain itse näillä määrillä kolme jokaista. Päälle voi lopuksi vielä heittää muutaman palan juustoa tai juustoraastetta ja sitten vaan 200 asteiseen uuniin noin tunniksi paistumaan!


Kyllä vaan tuli hyvää! Ihan yhtä hyvää kuin tavallinen pasta-lasagne ellei parempaa! ;) 


Vähän tuoreita kasviksia kylkeen ja eikun herkuttelemaan! ;) 


Itse tykkään tosi paljon kesäkurpitsasta, ja seuraavaksi aionkin valmistaa täytettyjä kesäkurpitsa-veneitä! Katsotaan josko siitäkin tekisin postauksen blogiin!

<3 Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti