sunnuntai 10. elokuuta 2014

Operaatio: Charming Nails

Nyt alkaa tosiaan operaatio kynsien kasvatus! Ja tällä pelastuspaketilla aion siinä onnistua:Mulla on yleensä ollut kynnet aika hyvässä kunnossa ihan ilman sen kummempaa hoitamista. Ovat kasvaneet hyvin ja olleet perusvahvat ja terveet, mutta nyt kesällä jotain tapahtui, sillä mun kynnet ovat mennet ihan hirveiksi! Koko ajan lohkeaa joku jostain ja ovat ihan läpinäkyvän ohuet, eivätkä todellakaan kasva millin milliä...Tosi ärsyttävää!!! Ja vielä viikko sitten olinkin jo ihan luovuttamisen partaalla ja varaamassa aikaa kynsistudiolle rakennekynsien laitattamiseen, kunnes tajusin, ettei sekään mikään ratkaisu voi olla, että hankin sitten vaan tekokynnet oikeiden tilalle. Myös kustannuskysymys tulisi niiden kanssa varmasti jossain kohti eteen...plus kunnolla asiaa ajateltuani, halusin mieluummin pysyä ihan luomuna ja kärsivällisesti kasvattaa vaan omat kynnet.

Ei siinä sitten muu auttanut, kun marssia kaupungille kynsien hoitotuotteita metsästämään! Onneksi äitin kokoelmasta sain aika paljon vinkkejä ja ostinkin pari täysin samaa putelia itselleni. Tein myös pientä nettitutkimusta aiheesta ja lueskelin muiden suosituksia, mutta eipä näitä kynsimerkkejä edes kauheen montaa Suomen perusmarkettien hyllyiltä löydy, O-P-I, Essie, Mavala, Trind ja Sally Hansen ovat ne yleisimmät ja näiden joukosta omat tuotteenikin valikoitui.


 Seuraavaksi käyn nyt läpi jokaisen tuotteen vielä yksitellen ja esittelen ne vähän paremmin:

Mavala, Mavaderma, ravitseva kynsiöljy (n.10,40e)
Mavala, Scientifique, kynnenkovettaja (12,20e)


Tää kynsiöljy on kyllä ihan ehdoton juttu! Laitan tätä yleensä jopa kaksi kerrosta kerralla, koska mun kynnet ainakin imaisee aineen samantien! Ihana tunne, kun tietää, että sinne se tehoaine imeytyy ja tekee hyvää! :D Tätä laitan siis yöksi vaikuttamaan ja luinpa jostain, että vaikutus tehostuu, kun sivelee tota myös kynnen alle! Kynsiöljyn tarkoitushan on ravita ja kosteuttaa kynttä sisältä, ja uskonkin juuri tämän tuotteen olevan tärkein kaikista.  

Tota kovettajaa en oo vielä ehtinyt hirveen montaa kertaa laittamaankaan, mutta hyvin sekin kyllä imeytyy. Se on ihmeellisen sinisen väristä, mutta kynteen ei jää kyllä siitä jälkeäkään. En ole ihan varma missä vaiheessa tätä kuuluisi kynnelle oikeen sivellä, joten olen laittanut tätä vasta aamulla tai seuraavan päivän aikana, sitten kun öljy on saanut rauhassa kuivua yön yli. 

Nämä on molemmat todella pikkuruisia puteleita, mutta aineet tuntuu silti todella riittoisilta! Ja ovat ehdottomasti hintansa väärti, koska ne ihan oikeasti toimivat ja tekevät sen mitä paketissa luvataan! Näin ollen, olen erittäin vakuuttunut ainakin Mavalan tuotteista ja suosittelen lämpimästi! :)  

Sally Hansen, Miracle Cure, kynsienhoitolakka (14,60e)


Tämä hoitolakka on työpäivänpelastaja! Kun ei ehdi lakata kynsiä, siis jollain värilakalla, niin tätä vaan kerros tai pari, kuivuu tosi nopeesti. Tämänkin idea tuoteselosteen mukaan on hoitaa ja nimenomaan vahvistaa kynsiä ja täytyy kyllä kompata tuotteelle annettua nimeä, it's a miracle! :D Tämä aine kovettuu kynnen pinnalle ikään kuin panssariksi ja suojaa tosiaan kynsiä arkipäivän askareissa, mm. iskuilta ja veden kanssa läträämiseltä. Kynnet tuntuvat vahvoilta ja pääsevät hyvin kasvamaan. Ja kaiken lisäksi tämä tekee kynsistä kauniin sileäpintaiset ja ihan extra-kiiltävät! Tosi super tuote! 

O-P-I, Start to finish, 3-in-1 hoitolakka (n.16,50e)


Tätä tuotetta en itseasiassa ole käyttänyt kuin ehkä kerran, koska ehtisin jo ihastumaan tohon Sally Hansenin tehoaineeseen! ;) Mutta tämä on periaatteessa samanlainen monipuolinen hoitolakka, jonka pitäisi auttaa vähän kaikessa. Tämä ei vaan ollut yhtä paksua ja jämäkkää kuin edellinen, joten se ei tuntunut kynnen päällä yhtä tehokkaalta suojalta...Mutta OPI on kyllä ainakin maineeltaan todella laadukas merkki, joten varmasti tästäkin purkista tulen apua saamaan! Luulen, että tämä voisi ainakin olla tosi hyvä tuote siinä vaiheessa, kun omat kynnet ovat jo ehtineet tervehtyä ja ovat omasta takaa vahvistuneet. Silloin tällainen monitoimilakka on ihan omiaan pitämään yllä kynsien hyvää kuntoa. 

O-P-I, Natural nail base coat, aluslakka
O-P-I, Top coat, päällyslakka (yht.16,50e)


Tämän tuplapakkauksen ostin jo alkuvuodesta Sokokselta kovasta alennuksesta. Muistan miten yhtäkkiä melkein jokaisella tuttavapiirissä näkyi pöydällä lojuvan samainen paketti! :D Yhden lakan hintaan sai nää molemmat silloin, joten ihmekkös! OPI on merkkinä mun mielestä aika hintava, koska vaikka värilakat todella laadukkaita ovatkin, niin silti yhtä nopeasti ne kynnen kärjestä lähtevät kuin muutkin...mutta onhan merkillä muihin nähden paljon paljon suuremmat pullot ja laajemmat värivalikoimat. Ja niinkuin missä tahansa muussakin, laatu/merkki maksaa.

Noh, joka tapauksessa, mulle oli tosi moni suositellut nimenomaan näitä OPI:n kahta tuotetta, aluslakkaa ja päällyslakkaa ja nyt omasta kokemuksesta voin myös yhtyä niitä suosittelemaan! :D Välillä tuntuu vähän turhalta lätkiä niin montaa tuotetta ja varsinkin liian vaivalloiselta, koska operaatiossa kestää niin kauan, kun odottelee jokaisen tuotteen välissä kuivumista, mutta verrattuna siihen, että näitä ei laittaisi, lopputulos on aika eri. Aluslakka auttaa värilakkaa levittymään kynnen päälle tasaisemmin ja tarttumaan paremmin. Päällyslakka taas takaa sileän ja kiiltävän pinnan. 

LdB, Touch of sensation, käsivoide (2,40e)
Trind, lasiviila (19,90e)
Mavala, appelssiinitikut (3,20e)


Aloitan nyt tosta kynsiviilasta, joka siis aivan ehdottomasti on oltava lasinen! En pysty sanoin kuvaamaan kuinka paljon parempi toi on kuin ne pahviset hiekkapaperiviilat. Todella sulavaa, tarkkaa, siistiä ja nopeaa viilausta saa kyllä tuolla aikaan. Lasiviilaan joutuu panostamaan rahallisesti paljon enemmän mutta käytössä eron kyllä totisesti huomaa! Tohon Trindin lasiviilaan olen ollut todella tyytyväinen! Viilauspinta kestää todella pitkään, ei nyt ikuisesti niinkuin jotkut väittävät, mutta sanoisinpa, ettei silti kovin montaa viilaa vuodessa tarvitse ostaa! ;) Ja ainakin Trindin lasiviilaan kuuluu aina myös tuo suojakotelo pakettiin mukaan.

Mavalan appelsiinitikut taas on ihan klassikko tuote ja varmasti monille tuttu. Niillä on tarkoitus siis painella kynsinauhoja, jos ne ovat kasvaneet kynnenpintaan kiinni. Ei mikään kivoin toimenpide, mutta hoituu sujuvasti näillä, ja parhaiten suihkun tai saunan jälkeen, jolloin kynnet ja koko kädet on muutenkin pehmeämmät.

Käsirasvaksi meinasin ensin ostaa Sally Hansenin 12 euron erikoisvoiteen mutta olisi ehkä ollut vähän turha maksaa niin paljoa, koska kuitenkin ihan normaalit rasvatkin vaikuttavat myös kynsiin. Tuossakin rasvassa, jonka nyt ostin, mainittiin ihan erikseen tuoteselosteessa, että ravitsee myös kynsiä :) Plus tuo nimenomainen tuubi sattui olemaan kaunein ja parhaimman tuoksuinen rasva mikä Salon Anttilan hyllystä löytyi.

Lumene, Gloss & Care, punainen sävy: Ennen iltaa, kynsilakka (3,00e)
Lumene, Gloss & Care, vaalea sävy: Kevättalvi, kynsilakka (3,00e) 


Tottakai ostin myös parit uudet värilakat, joilla voin sitten hetken päästä lakkailla upeita pitkiä kynsiäni! ;) Olen aina rakastanut syvän ruusunpunaista väriä kynsissä, enkä tiedä mitään yhtä naisellista ja seksikästä, saman sävyisten punaisten huulien lisäksi! Toiseksi sävyksi valitsin vaalean nude värin, niin että löytyy vaihtoehto sitten sekä arkeen, että juhlaan. (Ja siis tokihan multa löytyy paljon muitakin lakkoja, mutta nämä kaksi pääsivät nyt ihan erityisasemaan hoitolakkojen seuraksi :)) Noi Lumenen värilakat on hintaansa nähden yllättävän hyviä! Levittyy oikein mainiosti suuren ja leveän sudin ansiosta ja väripigmentti on todella peittävää. Ei vaadi kuin yhden kerroksen ja väri on täydellinen.


Itse säilytän nyt näitä hoitotuotteita tosiaan erillään muista kynsilakoista, omassa Sally Hansen pusukassaan! :) Olen ottanut tavaksi pyrkiä suorittamaan kynsienhoito rutiinit iltaisin, ennen nukkumaan menoa ja säilytänkin pussukkaa tällä hetkellä yöpöydällä, jotta viimeistään siinä vaiheessa, kun istun sängylle huomaan asian. Pussukka on muutenkin hyvä, koska se on helppo ottaa mukaan matkoille, ja pystyy sitten reissussakin pitämään kynsistä huolta! 

No niin, ja tässä sitten loppuun vielä pari kuvaa tämän hetken tilanteesta. Lyhyet ja hauraat kynnet ne vielä ovat mutta todella selkeästi paremman kuntoiset kuin ennen hoitojen aloitusta! Olen ihan suorastaan häkeltynyt, koska en todellakaan uskonut aineiden vaikuttavan niin nopeasti. Olin aivan varma, että kuukauden päivät tässä saa vielä odotella ennen kuin jotain tapahtuu mutta ilokseni operaatio sujuukin oikein hyvin! ;) 


Ja voi veljet! Eilen töissä eräs asiakas jo ihasteli hyväkuntoisia kynsiäni siinä häntä hotelliin sisäänkirjatessani ja kyseli laitatanko kynteni meillä kylpylällä vai missä! :D Ja onhan ne tosiaan omasta mielestänikin tosi hyvin lähtenyt nyt ainakin kasvamaan. 


Toki ei saa nyt liikaa innostua, koska varmasti ne vielä tästä katkeilee ja sitten saa taas odotella, että kaikki kynnet on yhtämittaiset, mutta tarkoitus onkin ottaa tästä nyt ihan loppuelämän kestävän projekti :) Vahvistuminen ja todellisen kestävyyden saanti varmasti vaatii vielä paljon aikaa ja pitkäjänteistä hoitoaineiden käyttöä, joten eikun kärsivällisesti kasvattamaan vaan! :)

<3 Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti