lauantai 2. elokuuta 2014

OOPSIT

Me ollaan nyt selailtu muutamia karppaus-kirjoja ja löydettiin melkein jokaisesta juttua näistä kummallisista OOPSEISTA! :D Kiinnostuin heti ja rupesin netistä tutkiskelemaan lisää, kun en ollut eläessäni kuullut, mutta yllättäen todella monessa blogissa oli näistä juttua! Kyse on siis karppaajille soveltuvista ns. sämpylöistä/pullista, joista voi tehdä suolaisia tai makeita versioita. Ainekset on todella todella yksinkertaiset, joten ei ihmekkään että ravintoarvot pysyvät kohdillaan. Oopseilla on siis tarkoitus korvata vähähiilihydraattisessa ruokavaliossa leipä ja leivän tyyliset tuotteet. Näissä on minimaalisesti hiilihydraatteja mutta runsaasti proteiinia, joten terveys ruokaa parhaimillaan! :) 

Olen nyt parina aamuna näitä jo ehtinyt aamupalaksi väsäämään ja tykkään kyllä, vaikka vähän erikoisia ovatkin! ;) Itse olen tehnyt pelkästään makeita pannukakun tyylisiä versioita ja hotkinut niitä sitten kermavaahdon sekä hillon kera!  

Näitä tarvitset: 

- 3 kananmunaa
- hyppysellinen leivinjauhetta
- tuorejuusto prk (Philadelphia parasta)
- hunajaa/ suolaa


Ja näiden tekeminen on nopeaa ja helppoa kun heinän teko! Ensin erotellaan kananmunista valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Sitten vatkataan valkuaisista ja leivinjauheesta kovaa vaahtoa. Valmiin valkuaisvaahdon tunnistaa siitä, että kulhon voi kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy paikoillaan. 


Seuraavaksi sekoitetaan keltuaisten joukkoon tuorejuusto, suola ja hunaja. Tässä kohtaa yritin ekalla kerralla epätoivoisesti lusikalla sohia seosta tasaiseksi, koska reseptissä ei mainittu mitään sen erityisempää tekniikkaa...mutta vispilän kanssa homma sujui huomattavasti paremmin! :D


Sitten keltuaisseos sekoitetaan valkuaisvaahdon joukkoon. Tämä vaihe on ainakin itselleni aina vähän kinkkinen, koska valkuaisvaahtoon ei mitään niin vaan ronskisti sekoitellakkaan, vaan seos pitäisi nuolijan avulla varovasti "nostella" joukkoon. Nostelu tuntuu vähän toivottomalta tavalta saada yhtään mitään sekoitettua, mutta tarpeeksi kauan kun jaksaa vaan kärsivällisesti kättä heiluttaa, niin kyllä tuonkin ihan suht tasaiseksi saa! :D 


Tämän jälkeen nopeasti lusikoidaan taikinasta 6 oopsia leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja sujautetaan 150 asteiseen uuniin 30 minuutiksi paistumaan. 


JA KAS NÄIN, makoisa ja terveellinen aamupala on valmiina! :) Tällä ohjeella kun näitä valmistaa, niin yhdessä annoksessa eli 3 kpl oopseja, on hiilihydraatteja 3 g, proteiineja 13 g, rasvaa 21 g ja totaali määrä kaloreita 252 kcal. Valmiit oopsit ovat siis hyvin kevyitä ja rakenteeltaan ilmavia. 


Oopsit eivät sellaisenaan maistu oikeestaan miltään, joten kannattaa ehdottomasti syödä niitä lisukkeiden kera. Jos tekee mieli makeaa alkua päivälle, niin aivan ehdoton valinta siinä tapauksessa on kermavaahto ja kirsikkahillo! Toi ranskalainen St.Dalfourin kirsikkahillo on ihan parasta ja kuohukermasta tehdyn kermavaahdon kanssa nämä ihmeelliset leipäsetkin maistuvat ihan yhtä taivaalliselta kuin normaali pannukakku! Eli siis t-o-d-e-l-l-a hyvää!!! :D 


Totta kai karppaajalle toi hillo on vähän nou nou, mutta sopivassa määrin sallittakoon! :D Eikä todellakaan pullota massu näiden jälkeen vaikka voisi toisin kuvitella! Olo on kylläinen ja mieli iloinen, täydellinen alku päivälle siis! Että eikun karppaamaan ja oopseilemaan kaikki! ;) 

<3 Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti