maanantai 4. elokuuta 2014

Rapukestit


Jep jep, oltiin tänään tosiaan Markon isän luona hienoissa rapujuhlissa mukana, vaikka itse ravut jäi kyllä meikäläiseltä kokeilematta...Mulle vaan kertakaikkiaan tekee melkeen pahaa kaikki tollaset nilviäiset ja muut meren "herkut"...kalaa olen joo hyvin rajoittuneesti oppinut syömään (lue: pelkkää lohta), mutta siinäkin meni sellaset päälle 20 vuotta, joten se päivä kun rapuihin koskisin, koittaa tuskin koskaan! :D Mutta ei se mitään, kyllä sitä nyt juhlista tuli nautittua joka tapauksessa! :)


Ennen varsinaista rapujen syöntiä, päivä startattiin urheilun merkeissä Inkereen urheilukentällä, kun miehet ryhtyivät kamppailemaan heittolajien mestaruudesta! :) Tarkoituksena oli nyt saattaa aluilleen perheenkeskinen jokavuotinen kesäkilpailu-tapahtuma, joka oli mielestäni ihana idea! Kaikenmaailman perinteet ja tavat ovat todella tärkeitä asioita perheiden kesken! Tällä kertaa tosiaan vaan miehet olivat osallisina, mutta urheilukisoissa tarvitaan aina vähän yleisöäkin! Ja tyydyin kyllä osaani aivan mukisematta ;)


Kisojen aikana raavaat kilpailijamme mm. työnsivät kuulaa, heittivät keihästä ja vielä kiekkoakin. Kolmen lajin jälkeen alkoi kuitenkin keskipäivän kuumuus ja nälkäkin jo painaa niin paljon, että kisat pistettiin poikki ja lähdettiin valumaan kohti rapupöytää...


Niin ja mainittakoon nyt, että kesän 2014 voittaaksi kruunattiin muruseni, Marko! :) Mutta Markohan onkin melkein ammattiurheilija nykyään :p En tainnut mainita, että lauantaina Markon sählyjoukkue voitti turnajaisissa hopeaa! Mitali kaulaan siis sieltä ja tähänkin tilaisuuteen oli hankittu oikein virallisesti kunnon pokaali, johon nyt sitten ryhdytään mestareiden nimiä kaivertamaan. Aivan mainio juttu! :) 


Kesäiset kestit sisälsi myös musiikin kuuntelua ja mukavaa jutustelua terassilla, hienosta ilmasta samalla nauttien. Päivän ainoaksi vaivaksi osoittautuivat ympärillä pörräävät ampiaiset!!! Pojat niitä yrittivät sohia ja huiskia mutta aina vaan jostain tuli lisää. Mua ne ei onneksi sen erityisemmin pelota, vaan lähinnä ärsyttävät, kun eivät jätä rauhaan ollenkaan! Kärpäset sentään lentää muualle mutta nämä paholaiset tulee vaan lähemmäs! Noh, kaikki selvittiin ilman pistoksia kuitenkin!


Oli ihan pakko kuvata parit kuvat Markon isän pihalta, joka oli niin nätiksi laitettu! Ihania värikkäitä lamppuja ja kukkia siellä täällä, kaikkialla ympäriinsä koristeina. Tuntui ihan kuin olisi astunut johonkin keijukaismetsään! :D Samanlaista tyyliä haluaisin meidänkin terassille yrittää luoda! Aivan luomavan houkuttelevan näköinen, suihkulähteineen kaikkineen!


Hetken hengailun jälkeen olikin sitten aika istua rapupöytään! Ja näyttävä pöytä olikin! Kirkkaan punaiset ravut oli aseteltu upeasti tarjoille pyöreille tarjoiluvadeille ja kaukaa katsottuna ne näyttivätkin todella hienoilta kattauksen keskellä. Mulle iski itsellekkin ihan valtava into pitää pikimmiten jotkut kesäkemut, että pääsen sommittelemaan jonkun upean ja kesäisen pöytäkattauksen! :D 


Noh, Marko rohekana miehenä yhden ravun onnistui kuorimaan ja suuhunsa tunkemaan, mutta siihen yhteen se sitten jäikin! :D Ei iskenyt rapuherkut Markonkaan makunystyröihin, niinkuin kuvan ilmeestä ehkä voi päätellä! Joo, meistä ei ollut kummastakaan ravunsyöjiksi, mutta iloisin mielin silti juomalauluja veisattiin ja hyvästä seurasta nautittiin! :)


Löysin muuten jostain pation kätköistä kokeiltavakseni niin hienon hellehatun! Arvatkaa vaan haluanko nyt ehdottomasti vielä tämän kesän aikana löytää itselleni samantyylisen leveälierisen ihanuuden! :D She´s a Lady, whoa whoa whoa, she´s a Ladyyy!


Voi että miten ihanaa kun on saanut nauttia niin paljon auringosta nyt viimeaikoina! Vielä olisi pari vapaa päivää jäljellä, ja sää tiedot lupaa samanlaista hellettä, joten eikun nyt maate ja huomenna taas rusketusrajoja parantelemaan! ;)

<3 Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti