lauantai 29. maaliskuuta 2014

We make ourselves either happy or sad. Salads recipe.

Toi otsikko on peräisin äsken juomastani Happy Joe siideristä, niissähän on aina korkin alle piilotettuna tollaisia elämää suurempia viisauksia. Noh, tällä kertaa ei olisi voinut osuvampaa tekstiä sattua kohdalle. Pari päivää mennyt tässä ihan ajatusten vankina ja tää lause sai mut viimein lopettamaan. En tiedä mikä ihmeen vatvoja mustaki on yhtäkkiä tullut, ei niinkun millään voi antaa asioitten vaan olla ja elellä päivä kerrallaan. Täytyy väenväkisin hankkia kauhee päänsärky aamusta iltaan pohtimalla jotain, johon loppujen lopuksi on noinkin yksinkertainen ratkaisu. Se oikea asenne vaan välillä jotenkin unohtuu tai ehkä ennemminkin jyrääntyy muiden voimakkaiden tuntemusten alle...en tiedä, josko naiselliset vaivani olisivat nyt vaikuttaneet mielialaani, mutta eiköhän se tästä taas iloksi muutu.

Jooo, tarkoitus oli nyt tehdä tänne blogiin vielä kokonainen postaus siitä herkku salaatista, jota tarjoilin synttäri juhlillani, eikä selittää umpia ja lampia mun huonosta mielialastani...Tein tänään tosiaan uudelleen sitä kehuja saanutta salaattia ja vähintään yhtä hyvää tuli tälläkin kertaa! :) So here we go, step by step ohje, olkaa hyvä!

Näitä tarvitset:
- Salaatti-sekoitus
- Tomaattia
- Luumuja
- Feta-juustoa
- Pinjansiemeniä

1. Aloita paahtamalla pinjansiemenet kuivalla pannulla. Itse tykkään näistä tosi paljon, joten käytän yleensä kokonaisen pussillisen! (50g) Sillä aikaa kun pinjansiemenet paahtuvat pannulla, voi hyvin tehdä muita valmisteluita, kunhan muistaa välillä sekoitella, etteivät pääse mustumaan liikaa!

2. Pilko salaatti kulhoon. Oon tykästynyt tollasiin valmiisiin salaatti-sekoituksiin. Yleensä noissa on mukana jopa sellaisia lajikkeita, joita ei edes yksittäisinä kaupasta saisi. Tällä kertaa ostoskoriin päätyi tuo ihanannäköinen Lempi-annossalaattipussi. (Pussissa: jääsalaattia, friseesalaattia, viinisuolaheinää ja rucolaa)

3. Leikkaa (vai olisikohan viipaloi tässä kohtaa oikea termi? :D) muutama tomaatti todella ohuiksi isoiksi laatoiksi. En tiedä miksi, mutta muunlaiset palat ei vaan toimi tässä! :D

4. Viipaloi myös muutama luumu mahdollisimman ohuiksi siipaleiksi. Itse tykkään luumuistakin tooosi paljon, joten laitan näitäkin usein ihan reilusti joukkoon. Ovat tosi raikkaita ja tuovat salaattiin ihanaa hedelmäistä kirpeyttä! 

5. Tässä kohtaa pinjansiemenet alkaa varmasti olla jo valmiita. Nää tuo sopivasti ruskettuneina salaattiin tosi kivasti vähän rapeampaa suutuntumaa, eli masterchefin mukaan erilaista tekstuuria.

6. Sitten vaan kokoaa ainekset kerroksittain kulhoon.

7. Itse rakastan fetaa, ja yleensäkin juustoja, joten melkein aina salaateissa tuppaa jotain juustoa myös olemaan. Feta-juustoista yks tosi hyvä on tuo Arlan Apetina Classic. Kaunis lasipurkki ja tota öljyä voi kätevästi pirskottaa lopuksi salaatin päälle vähän kastikkeeksi. Mä melkein aina murustan sormien välissä noi palaset, niin se feta leviää kaikkialle salaattiin tuomaan makua! 

8. Sitten enää viimeisenä jäähtyneet pinjansiemenet niskaan ja Avót! :)

Tänään söin salaatin kanssa kaupasta ostamiani valmiiksi grillattuja kanankoipia (Ah, ne on niin hyviä! :D) ja yrttivoi patonkia. Niin ja juomana tosiaan pullo jääkylmää Happy Joeta! Sooo Good!!! Kyllä tuli täyteen ja olipahan myös tervellistä ruokaa! ;) 

Muistakaa: "Jokainen on oman onnensa seppä!"
Laura <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti