maanantai 9. kesäkuuta 2014

The Day after: Tampere Sight-seeing

Lauantaisen remuamisen jälkeen olisi voinut kuvitella, että koko sunnuntai menee kuolemaa tehden, mutta suureksi yllätykseksenne, mepäs päästiin kaikki sängystä ylös puolen päivän aikaan! En ihan ymmärrä itsekään mikä ihme siinä tapahtui, koska yleensä en todellakaan kykene tekemään yhtään mitään, ja sen tietää kaikki! :D Kesällä ei kyllä krapulassa liian montaa aamua houkuttelisikaan maata, koska sunnutainakin oli aivan upea ilma! Heitettiin siis nopeesti vaatteet niskaan ja lähdettiin kaupungille kiertelemään! Ja Amanda onnistui pikku kohmelosta huolimatta näyttämään oikeen trendikkäältä tyyli-lyylitä! ;) Tosi kiva tollanen yhtenäinen housu-asu! 


Kuten arvata saattaa, ensimmäisenä suunnistettiin syömään. Kaavailtiin, että jotkut raikkaat salaatit olisi hyvä alku päivälle, ja Ama tiesi heti sopivan paikan, nimittäin Jack the Rooster -nimisen ravintolan! Ja siitä tulikin heti mun uusi suosikki Tampereella! Siis aivan upea sijainti veden äärellä, Tammerkosken yllä, vai mitkä lie putoukset! :D Mutta todella hienolla paikalla ja kaikinpuolin muutenkin tosi kivannäköinen miljöö tehty. Ja siihen terassille paistoi aurinko aivan täydellä teholla! Harmittaa kun en tajunnut ottaa enempää kuvia näkymistä, mutta ei auta kun mennä uudelleen! ;)


Menu oli todella houkutteleva! Jo senkin puolesta voisin mennä uudestaan! Tällä kertaa lautaselle päätyi kana-caesar salaatti ja oli kyllä valehtelematta yksi parhaimmista caesar-salaateista, joita olen maistanut! Ehdottomasti suosittelen! :) 


Ruuan jälkeen joku sai oikeen älynvälyksen lähteä Särkänniemeen! Ja siis en todellakaan minä, oksennan jo muutenkin melkein jokaisessa laitteessa, saati sitten pikku krapulassa!! Noh, sinne me kuitenkin sitten mentiin! :) Tarkoituksena oli ihan vaan kierrellä ja korkeintaan parissa laitteessa käydä, eikä mitään rannekkeita todellakaan ottaa ja nykyäänhän noihin huvipuistoihin pääseekin sisälle ilman mitään maksuja. Mutta jestas sentään mitä hintoja sitten noin muuten, meinaan niistä yksittäisistä huvilipuista sai kyllä maksaa! Rannekkeen hintakin tuntui aluksi kovalta, 37 euroa mutta kun yksittäisistä lipuista sai pulittaa jopa 15euroa niin johan alkoi vaikuttaa edukkaalta! :D Huh!


Tytöt ois halunnut testata jonkun uuden High-Voltage -laitteen, mutta eihän se ollut edes toiminnassa! Mutta ostettiin sitten kuitenkin liput yhteen toiseen ajeluun, johon mäkin halusin päästä mukaan! Hähhää! :D


Kyseessä oli nimittäin SpeedBoat vauhti-vene!!! Ihan huippu kokemus! Me nyt muutenkin kaikki rakastetaan merta ja veneilyä niin se oli ihan täydellinen! Ja tosta kyydistä ihan mielellään maksoikin vähän enemmän, koska homma ei ollut mikään parin minuutin kieputus vaan oikeesti kestikin jonkun aikaa. Siinä paatin kanssa ajeltiin ensin ihan keskelle merta ja siellä sitten hana tiskiin ja ratilla ympäri! :D Mutta hurjaa ei välttämättä ollut niinkään se kyyti vaan se kylmä vesi, jolla kaikki matkustajat olikin tarkoitus kastella/uittaa!  


Pikkasen siinä sitten oli fleda ja vaatteet märkänä! :D Mutta kuuma kesäpäivä, niin pikku virkistys ei ollut ollenkaan pahasta! Mira voi olla kyllä toista mieltä! Reunapaikka osoittauttui pahimmaksi damage-pointiksi! Hahhaa! :D


Huvipuistossa kun kerran oltiin, niin yksi hattara oli ehdottomasti saatava! :D Aivan valtava möhkäle! Ja aina sen muistaa olevan paljon parempaa kuin onkaan...


Särkänniemeltä matkamme jatkui myöhemmin iltapäivällä kuuluisalle Pyynikille!


Pyynikin alueella sijaitsee yksi Tampereen suosituimmista rannoista, ihan Scandic Rosendahlin lähistöllä, (kuulin kun muutamatkin jäbät kutsui paikkaa "Roosikseksi" :D) ja sinne me jäätiin kanssa sitten muutamaksi toviksi vaan loikoilemaan ja nauttimaan auringosta. 


Alue oli ihan täynnä kaiken kirjavaa kansaa, ja monien puheista päätellen nimenomaan krapulaa parantelemassa :D 


Aivan ihanaa oli kyllä pitkästä aikaa oikein kylpeä auringossa! Sopii vaan toivoa, että osuisi samanlaisia kelejä seuraaville vapaille! Voisi vähän brunaa parannella vielä ennen juhannusta ;)


Makoilun jälkeen Amanda halusi näyttää meille vielä muutamia paikkoja, joten kierros jatkui Pispalaan, jonne Ama sanoi vielä Tampereella muuttavansa. Eikä ihme, Pispala olikin aivan huikea asuinalue korkealla kaupungin yläpuolella, jossa melkein jokaisesta talosta avartui hulppeat merinäkymät. 


Todella kaunista seutua ja tuli ihan ihmeellinen ulkomaa-fiilis ;) Asunnot oli tosi jännästi ihan vierivierekkäin ja totaalisen hujanhajan, pelottavasti vuoren reunoilla valtavassa sokkelossa, jossa puikkelehdittiin aivan mahdottomilta näyttäviä teitä pitkin.


Pispalasta kun päästiin alkoi taas vatsa kurnia ja kellokin läheni jo iltaa. Käytiin nopeasti napostelemassa wingsit naamaan Gringos Locos nimisessä ravintolassa ja sen jälkeen meijän pitikin Miran kanssa jo hypätä junaan paluu matkalle.


Toi Gringos Locos oli aikas samantyylinen kun kaikki Tex-Mex konseptin paikat. Ei mitenkään erityinen, pitkä miinus huonosta cokiksesta mutta annoskoko oli ihan kohdillaan! :D 


Tiedän että, aina jauhan tätä samaa juttua siitä, miten kaikki pienetkin irtiotot piristää, mutta mikä tärkeämpää, ne myös tuo elämään sisältöä! Kyllä mä tässä oon taas pohtinut, että koska kesä on muutenkin jo saamarin lyhyt, niin jokainen vapaapäivä tarttis kyllä käyttää hyödyksi! Ja tähän liittyy myös se toinen iskältä opittu mantra, rahaa tulee ja rahaa menee! :P 


 Joten Kiitos ihana Ama! Oli mahtava reissu taasen! Ja otetaan pian uusiksi, vaikka vähän pidemmän kaavan kautta! ;)

<3 Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti