perjantai 28. helmikuuta 2014

Laura & Marko 5v. juhlamatka Tallinnaan


28022014
L <3 <3 <3 <3 <3 M
5 v.!!! 


Pakko oli vähän vielä fiilistellä siirappisilla kuvilla <3 

Ah, sitten asiaan, tää reissu-juttu tulee nyt monessa osassa, koska haluan, että on paljon paaaljon kuvia ja yhteen ei kyllä millään saisi tarpeeksi! Jotenka, jaan molemmat matka-päivät kahteen postaukseen, var så god! :)

DAY 1 PART 1
The Arrival

Oltiin Markon kanssa jo jonkin aikaa suunniteltu, että haluttaisiin juhlistaa tätä suurta juhlapäiväämme nyt vähän erityisemmin ja mä sitten päätin, että lähdettäisiin Tallinnaan! :) Varasin hotellit ja matkat jo hyvissä ajoin etukäteen niin, ettei voitu enää olla menemättä! Mielessä kävi toki muitakin paikkoja, Eurooppa on ihan täynnä kaikkia ihania kaupunkeja, joissa haluaisin käydä ja ajattelin, että siinä onkin muuten yksi hyvä aihe postaukselle! Joo, lupaankin alkaa kasaamaan listaa :) Mutta tosiaan, nyt sitten päädyimme Tallinnaan, jossa kieltämättä on jo monesti tullut vierailtua, mutta se vaan on aina helppo ja varma valinta! :D Ensinnäkin aivan mainion etäisyyden päässä: matkusteluun ei tuhlaannu kokonaista päivää, vaan aamulla jos lähtee, niin on jo päivällä perillä ja vielä riittää energiaa touhuta vaikka mitä! :) Toisekseen, keskusta alue, josta kaikki tärkein löytyy, on sopivan kokoinen ja pääsee ihan kävellen kulkemalla joka paikkaan. Plus, tässä vuosien varrella Tallinna tullut jo sen verran tutuksi, ettei tarvitse kartta kädessä kaduilla painella! :p Ja sitä paitsi, itse oon niin onnellinen kaikista ihan pienistäkin matkoista, jotka poikkeaa tavallisesta arjesta vähänkään...tuntuu, että oikeasti elää! :)


Lähdettiin Helsinkiin aamusta yhdeksän jälkeen, joten saatiin ihan mukavat unet tällä kertaa! Huomasi selkeästi, että matka tarjontaa on tullut lisää, koska lähtöjä tosiaan löytyi joka laivayhtiöltä useampia päivässä! (Muistuu vähän liiankin hyvin mieleen kaikki aamulähdöt aikoinaan, kun hereillä piti olla niin jumalattoman aikasin, että päivä oli melkein automaattisesti jo pilalla kun ihan zombina sai mennä...) Nyt matkattiin Viking Linella, joka lähti Katajannokan terminaalista 11.30, varsin sopiva aika siis! :)


Laivalla ei oikeestaan tehty mitään ihmeellistä, haukattiin lihapullat lounaaksi ja kierrettiin tax free nopeesti läpi, mukaan tarttui tässä vaiheessa vaan Lancomen Teint Miracle -meikkivoide. Sitten vaan nautittiin merimaisemista ja istuskeltiin ja odoteltiin malttamattomina satamaan saapumista :) Nopeasti meni matka, 2,5 h muistaakseni kesti! 

Päästiin Tallinnan päätyyn kahdelta iltapäivällä, ja suunnistettiin heti ensitöiksemme Rimi-kauppakeskukseen. Se on ihan siellä satamassa, mutta toisella puolella kun Sadamarket. Tarkoituksena oli mennä syömään siellä Rimissä sijaitsevaan törkeen hyvään överi lounas-buffettiin, jossa käytiin ekan kerran viime Tallinnan matkalla, mutta ei sitten ollutkaan oikeen nälkä...noh, mähän päädyin sitten tietenkin samoilemaan vaatekauppoihin ja tuhlaamaan! :D Siellä Rimissä on yksi vaatekauppa, en muista nimeä, johon on kyllä aina melkein päästäväkin! Siellä myydään mm. Vero Modan, Piecesin, Vilan, Espritin ja kaikkien perusmuoti merkkien kuteita tosi halvalla! Ja kyllä vaan...isojen ostoskassien kera jouduttiin sitten jatkamaan matkaa hotellille!!! :D Esittelenkin nyt samantien sieltä tekemäni löydöt:

Toppi/ Vero Moda, hame/ Vero Moda

Villapaita/ Vero Moda (hame/ H&M)

Ja sitten, Seuraavaksi saanen esitellä hotellimme: Nordic Hotel Forum, joka oli aivan mahtava!!! Siis oltiin molemmat niin tyytyväisiä!!! Täydet hymynaamat ja täydet pisteet annan kyllä!!! Super hieno!!! ja ihan Super sijainti!!! -> Sokos Hotel Virua vastapäätä eli ihan keskustassa!!! Tässä linkki hotellin kotisivuille, josta löytyy paljon tietoa. Lisään tähän nyt sekaisin omia kuvia ja tuolta hotellin sivuilta otettuja kuvia, koska siis oikeesti tuolla noi puitteet olivat aivan upeat ja haluan itsekkin muistoksi näkymiä sieltä, että uskokaa vaan kuulkaa silmiänne!! Ihan ovat totuudenmukaisia kuvia, eikä huijata ketään! :DVastaanotto:


Aula:

Ravintola/ Aamiaistila:

Aivan upea paikka kaikinpuolin. Miksei Suomessakin voi olla samantasoisia hotelleja ja ennenkaikkea myös hinnaltaan samantasoisia!!! Siis ette varmasti usko, mutta maksettiin 2 hlö/2 yötä 138,00 euroa! Ihan uskomaton hinta! Suomessa saa hädin tuskin yhdelle hengelle yhden yön tuohon hintaan!!! Että ei kun uutta matkaa suunnittelemaan ja varaamaan. Vähän kun jaksaa käyttää aikaa tutkimiseen ja vertailuun, niin todella halvalla pystyy matkaamaan ympäri Eurooppaa. Suomessa ei kannata, koska täällä saa maksaa itsensä kipeäksi...meillä maksoi nytkin laivamatkat enemmän kuin toi hotelli.


Esittelen nyt vielä hotellihuoneenkin samaan syssyyn :)
Huone oli todella iso perus dubbeliksi, että oli siis tilaa levitellä matkalaukkuja lattialle ja tavaroita ylipäätään. Huoneessa oli ihan tyylikäs sisustus ja hieno kylppäri ja ennenkaikkea oli erittäin siistiä, kaikinpuolin! Ainoa miinus oli, kylpyhuoneen erikoinen läpinäkyvä seinä, josta näki siis ihan selkeesti läpi kun tossa kävi suihkussa ja pytyllä :D Mutta Tallinassa nää taitaa olla tosi IN, koska edellisessäkin hotellissa jossa yövyttiin, oli samanlainen ratkaisu. Ja onhan se tosi hieno, mutta huono siinä kohtaa, kun kaipaisi vähän yksityisyyttä, heh heh ;) Ja päätuote, eli sänky, oli tottakai ihan ykkösluokkaa, jäätävän kokoinen ja pehmeä ja nukuttiin kyllä molemmat yöt juuri niin hyvin kuin kuvitella saattaa! ;)

Siinä! Ensimmäinen ns. esittely osio tehty, seuraavassa postauksessa sitten juttua juhla illallisestamme ;)

Laura <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti