tiistai 4. helmikuuta 2014

Aamuvirkkuilua

Se olis sitten Tammikuu vaihtunut Helmikuuhun. Olin koko viikonlopun taas vaan töissä, joten eipä mitään ihmeellistä tapahtunut silloin...mutta tänään...

Wuhuuu!!! Tänäänpä sen tosissaan tein, heräsin aamulla aikaisin!! :p Ennen kahdeksaa jo hyppäsin sängystä ylös ja suuntasin ensi töikseni suihkuun pesemään hiukset. En nyt kuitenkaan ala liioittelemaan väittämällä, että tämä olisi tapahtunut jotenkin erityisen tomerasti tai iloa puhkuen, itseasiassa sattui tossa just sopivasti kohdalle niitä aamun fiiliksiä aika osuvasti kuvaava otos :DTälleen talvella varsinkin tuntuu vaan niin kamalalta, kun joutuu sieltä muhkean, pehmeän ja ihanan lämpimän peiton alta väkisin ryömimään ulos ja kohtaamaan pimeän ja kylmän aamun! Eikä kyllä tosiaan tee ensimmäisenä mieli riisua vaatteita ja hyppiä jääkylmälle kaakelilattialle suihkuun! (En tajua mikä meijän kylppärin lattialämmitystä vaivaa, kun ei se perkele toimi, vaikka mitä konsteja ollaan koitettu...) Mutta joo, sitten on se kolikon toinen puoli, nämä pienet koettelemukset kun kestää, niin aamusuihku jos joku pistää aamun hyvään alkuun :) Itse olen jotenkin tottunut aina käymään iltaisin suihkussa pesulla mutta nyt havahduin huomaamaan, että aamusuihku olisi kyllä monintavoin paljon parempi vaihtoehto! :D Ensinnäkin auttaa karistamaan unenpöpperöt tosi hyvin, eli virkistyy ja tulee varsin hyvälle tuulelle, kun saa aloittaa aamun ihanasti kuuman veden alla lämmitellen ja raikkaita hedelmäisiä suihkugeelejä/shamppoita tuoksutellen. Toisekseen jos pesee hiukset, niin ei tarvitse turvautua pipo-päivään koskaan :D Alkoi heti aamuherätykset vaikuttamaan vähän siedettävämmiltä, kun niihin liittää jonkin kivan asian :) Siispä tässä vielä toinen hyvä kuva heijastamaan näitä fiiliksiä :D


Kyllä se vaan ihan totta on, että päivä sujuu paljon paremmin, kun on voinut herätä ajan kanssa ja on ehtinyt kunnon vireystilaan, eikä tarvii juosta suoraan sängystä bussin penkille, niinkuin meikäläinen yleensä tekee :D Tuntui paljon mukavammalta mennä esimerkiksi kouluunkin, kun oli ehtinyt vähän huolellisemmin laittautua, ei tarvinnut narikoilla ihan paniikissa pelätä mitä sieltä hupun alta paljastuu :D:D

Päätin nyt tehdä tässä vähän listaa niistä asioista, jotka itse koen tärkeiksi aamun rutiineiksi ja joista omissa mielikuvissani ns. täydellinen aamu olisi tehty. (Eivät ole nyt mitenkään kirjaimellisesti tärkeysjärjestykseen laitettu, vaan ihan luettelona.)

Tärkeä asia numero 1. Tukka hyvin! Varsinkin nyt kun on lyhyt tukka, niin mun mielestä sen täytyy näyttää siistiltä. Pitkillä ei ookkaan niin väliä kun voi vaan vetää ponnarille jos vituttaa, mutta lyhyille hiuksille ei löydy sitten muuta pikakorjausta kun se pipo päähän...Onneksi lyhyet hiukset on kyllä vahan kanssa aika nopee muotoilla :) 

Tärkeä asia numero 2. Kunnon aamupala!

Itselläni on vieläkin vähän totuttelemista tohon aamupalan syöntiin, koska olen melkein koko ikäni elellyt syömättä aamuisin mitään sen enempiä. Mutta nyt kun tota puuroa on tässä ruvennut vetelemään, niin huomaa miten keho on tosi nopeasti tottunut siihen rutiiniin ja tulee ihan oikeesti tarve heti aamusta syödä! Jännittävää :) Kun ruoka rutiinit vaan kerran saa kuntoon, niin niistä kiinni pitämisen pitäisi olla aika helppoa, kun keho ilmoittaa kyllä koska on tankkauksen aika!


Joo, okei, tähän väliin nyt myönnettäköön, että saattaa olla, että tänään heräämiseeni liittyi myös eräät pakottavat syyt (toisin sanoen Läksyt!), joita oli ehdittävä hoitaa ennen koulupäivää, heh heh heh, mutta ei sinänsä, tämä asia on itseasissa varsin hyvä vakiotoimenpide aamulistalleni! Siispä:

Tärkeä asia numero 3. Aktivoi aivot! 

Toinen hyvä aktivointi, läksyjen teon lisäksi, olisi uutisten lukeminen.

Jos kyseessä on kouluaamu ja tulee kiire, niin yleensä karsin silloin meikkaamisesta, koska koulussa nyt ei ole ihan niin tarkkaa miltä siellä luokan perällä näyttää. Vaikka onhan se todella todella paljon mukavampaa, jos ehtii loihtia itsestään ihmisen näköisen :D Olokin on silloin paljon itsevarmempi... Mutta jos nyt tosiaan käy niin ettei aikaa riitä pakkelointiin, niin omasta mielestäni pelkkä ripsiväri tekee jo ihmeitä. Se avaa silmät ja tekee lookista heti säihkyvämmän, koska silmät nousevat esiin. Näin ollen: 

Tärkeä asia numero 4. Laita ripsiväriä!

Unelma aamuuni sisältyisi kyllä myös liikunta! Mutta nyt on ilmat vielä sen verran hyytävät ja hirveät, että taidan suosiolla tyytyä odottelemaan vähän lämpimämpiä kelejä ;) In any case, let´s put it on the list:

Tärkeä asia numero 5. Ylös, ulos ja lenkille! 


Laura <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti