tiistai 4. helmikuuta 2014

Lemppari smoothie ohje!

Rupesin ilta herkuksi tekemään meille smoothieta ja päätin nyt laittaa siitäkin tänne blogiin vielä postauksen! :) Olin ostanut tätä varten aineetkin jo monta päivää sitten, joten jo oli aikakin! Kovin monia erilaisia smoothieita en ole vielä ehtinyt testailemaan, mutta oikeestaan en ole edes halunnut, kun tämä on vaan niiiiiiin hyvää! :) 

Meillä on ollut hyvä blenderi kaapissa jo aika kauan, silti ei vaan ole tullut käytettyä, mutta nyt tänä vuonna sen sitten kaivoin esille ja asettelin keskelle keittiötä oikeen kunnia paikalle! Jo on helppoa ja nopeaa heittää vaan ainekset kyytiin ja hurauttaa maukas smoothie kun makeanhimo iskee! ;) 


Näitä tarvitset: 
- Soijamaitoa
- Maitorahkaa
- Mansikoita
- Mustikoita
- Kauraleseitä
- Vaniljasokeria


Mun lemppari smoothie on siis soijamaitoon perustuva marja-smoothie. Mun mielestä parhaiten yhdessä toimii peruskaksikko mansikka ja mustikka! Vaikka pääasiallinen tarkoitus itselläni on korvata näillä kaikki karkit ja muut herkut, niin haluan silti tehdä niistä myös oikeasti terveellisiä, eikä pelkästään hyvänmakuisia, joten lisään sekaan myös rahkaa tuomaan proteiineja ja kauraleseitä tuomaan ravintokuitua. Ajattelin jossain vaiheessa ostaa myös jotain oikeen proteiinijauhetta, tai muita "ihme" jauheita, mitä nyt niin hypetetään, jotta saisi vielä enemmän tuotua terveysvaikutteita.

Teinkin jo vähän alustavaa tutkimusta sopivista terveyttä edeistävistä aineista ja löysin oikein hyvän blogi-tekstin, jossa esiteltiin mielestäni tosi kivasti kaikkia näitä eri superfood aineita, kuten spirulina, chlorella, maca, jne. 
Tässä siihen linkki! 

Mutta nyt tähän mun reseptiin, heh! :) 

En osannut laittaa ohjeeseen mitään määriä, koska teen aina vaan lonkalta, riippuen kuinka ison satsin haluan. Mutta joka tapauksessa, ensin heitän molempia marjoja johonkin kippoon, ja lämmitän hetken mikrossa, koska kivikovat jäiset kokkareet eivät välttämättä tee niin hyvää blenderin terille...ihan vaan hetki, etteivät sula ja lämpene mutta hieman pehmenevät. 


Sitten vaan soijamaitoa, rahkaa ja kauraleseitä niskaan! :D


Itse en tykkää paksuista mönjistä, joten teen smoothieistanikin aika löysiä. Yleensä joudunkin loppuvaiheessa vielä ohentamaan seosta lisäämällä soijamaitoa. 


Lopuksi maustan smoothien vaniljasokerilla ja Avót! 


Valmista on, joten eikun nauttimaan! ;)

Laura <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti